Vitaking Nicovit

A Vitaking Nicovit elsősorban dohányzóknak lett kifejlesztve. Számos, értékes gyógynövény kivonat és antioxidáns vegyület forrása, melyek együttesen védelmet nyújthatnak a dohányzás által létrejövő, oxidatív stressz okozta sejtkárosító hatásokkal szemben.

Vitaking multivitamin készítmények

A dohányzás sejtkárosító hatásai

Bizonyára tisztában van azzal, hogy a dohányzás káros hatással lehet a szív- és érrendszer és a légutak egészségére, megnövelheti a daganatos megbetegedések (tüdőrák) kockázatát. Fogaink elsárgulnak, bőrünk sápadttá válik és gyorsabban öregedik, köhögünk és könnyebben kifulladunk. Fáradékonyabbá válhatunk, férfiak esetében megnövelheti az impotencia kialakulását is, nem is beszélve a passzív dohányzásról… de ez nem minden!

A dohányzás jelentős oxidatív stresszt és vitaminhiányt okoz a sejteken. A vitaminhiányt nem szabad fél vállról venni, hiszen következtében legyengül az immunrendszer, amely komolyabb problémákat, tüneteket vagy betegségeket okozhat. Az oxidatív stressz, vagyis az antioxidánsok és szabad gyökök egyensúlyának megbomlása során a szabad gyökök túlsúlyba kerülnek, és komoly károkat okoznak a sejtrendszerben, ami idővel megingatja az egészséget, és különféle betegségek kialakulásához vezethet.

A dohányosok étrendje általában szegényesebb és kevesebb antioxidánsban gazdag gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz, annak ellenére, hogy a szervezetüknek kifejezetten szüksége van megemelt vitamin és ásványi-anyag bevitelnek. Például az erős dohányosokban a C-vitamin méregteleníti a füstből származó mérgező anyagok egy részét, ezért a dohányzók szervezetének nagyobb C-vitamin ellátásra van szüksége.

Vitaking multivitamin készítmények

Hogyan segíthet a Vitaking Nicovit?

A Vitaking Nicovit olyan vitaminokat, ásványi anyagokat, egyéb tápanyagokat valamint számos gyógynövényt (mezei kakukkfű, borsmenta, citromfű, rozmaring) tartalmaz, melyek együttesen pótolhatják a (nem csupán) dohányzó ember szervezetének tápanyag szükségletét, illetve védelmet nyújthatnak a káros szabad gyökök ellen, melynek elszaporodását a dohányzás elősegítheti. Ezen felül nem tartalmaz béta-karotint, melynek szedése dohányzóknak nem ajánlott.

A Vitaking Nicovit hatóanyagai